Joghurtos ananász kocka
Hozzávalók
Tészta:
- 4 tojás
- 17 dkg kristálycukor
- 12 dkg liszt
- ½ cs sütőpor
- 3 ek langyos víz
Krém:
- 1 üveg ananász konzerv
- 4 doboz natúr joghurt
- 4 ek porcukor
- 4 dl habtejszín
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 cs zselatin
- 4 tojás
- 17 dkg kristálycukor
- 12 dkg liszt
- ½ cs sütőpor
- 3 ek langyos víz
Krém:
- 1 üveg ananász konzerv
- 4 doboz natúr joghurt
- 4 ek porcukor
- 4 dl habtejszín
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 cs zselatin
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, közé keverjük a tojások sárgáját és a langyos vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180- fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
A krémhez az ananászt leszűrjük. A levét langyosra melegítjük és feloldjuk benne a zselatint. Az ananászt apró kockákra vágjuk. A joghurtba bele keverjük a porcukrot és a vaníliás cukrot. A tejszínt nem túl kemény habbá verjük. Óvatosan beleforgatjuk a joghurtot az ananász darabokat végül a feloldott zselatint.
Összeállítás:
A piskótáról lehúzzuk a papírt. A krémet egyenletesen elsimítjuk a tetején és pár órára hűtőbe tesszük dermedni. Kockákra szeletelve tálaljuk.