Joghurtos eperszelet
Hozzávalók
Tészta:
- 30 dkg Rama
- 30 dkg porcukor
- 40 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 8 tojás sárgája
- 45 dkg szamóca
Krém:
- 4 doboz szamócás joghurt
- 3 dl habtejszín
- 15 dkg porcukor
- 30 dkg szamóca
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 cs zselatin
Elkészítés:
A margarint, porcukrot és a tojások sárgáját habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tészta felét sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és megszórjuk a megmosott, lecsepegtetett és darabokra vágott szamóca felével. 180- fokos sütőben 20-25 percig sütjük. A tészta másik felét ugyan így elkészítjük, majd kihűtjük.
A krémhez a szamócát megmossuk és össze turmixoljuk, majd szitán átpaszírozzuk. A zselatint 0,5 dl langyos vízben feloldjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a gyümölcspépet és a joghurtot, végül a feloldott zselatint.
Összeállítás:
Az egyik piskóta lapot visszatesszük a tepsibe amibe sütöttük. Vastagon rákenjük a krémet és befedjük a másik piskóta lappal. Pár órára hűtőbe tesszük dermedni, felszeleteljük és a tetejét megszórjuk porcukorral.
Fogyassza egészséggel!