Joghurtos málna torta
Hozzávalók:
- 2×4 tojásból vizes piskótát sütünk az alap receptekben leírtak szerint.
Krém:
- 5 kis dobozos málna ízű joghurt
- 4 dl habtejszín
- 10 dkg porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 20 dkg mirelit, vagy friss málna
- 1 cs. étkezési zselatin kevés langyos vízben feloldva
Elkészítés:
A joghurtot összekeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral. A tejszínt kemény habbá verjük, óvatosan közé keverjük a joghurtot és a feloldott zselatint.
Mindkét piskótát ketté vágjuk, és egymásra helyezve megtöltjük a lapokat. Oldalát és tetejét is megkenhetjük krémmel, vagy díszíthetjük nyújtható fondanttal.
Ebben az esetben 10dkg Ramát habosra keverünk, 10 dkg porcukorral, 1 ek. színtelen mandula aromával, és ezzel a krémmel kenjük körbe a tortánk oldalát, és tetejét, majd pár órára betesszük a fagyasztóba, így könnyebb lesz ráhelyezni an kinyújtott fondant.