Kakaós és kakaókrémes csiga
Hozzávalók
Tészta hozzávalói:
- 50dkg liszt
- 8dkg margarin
- 6dkg kristálycukor
- 2 tojás sárgája
- 4dkg élesztő
- 2cs vaníliás cukor
- 2 csipet só
- 2.5-3dl tej
- reszelt citromhéj
Kakaós töltelék:
- 4ek cukrozatlan kakaó
- 10ek kristálycukor
- kevés étolaj
A kinyújtott tésztát lekenjük étolajjal és vastagon megszórjuk a cukorral összekevert kakaóporral.
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés tejjel és cukorral.
A többi hozzávalót a tej kivételével egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és apránként a tejet, hogy lágy kelttésztát kapjunk.
Meleg helyen letakarva egy fél órát kelesztjük, téglalap alakúra nyújtjuk ,megkenjük valamelyik töltelékkel, szorosan feltekerjük és1.5cm-es szeletekre felvágjuk.
Meleg helyen még 15 percet kelesztjük, és 180-fokos sütőben 20-25 percig sütjük. Tetejét sütés közben megkenegethetjük 1ek cukor, 1cs vaníliás cukor és 1dl tej keverékével.
Ha kihűlt tetejét porcukorral szórjuk meg.
? Fogyassza egészséggel!
Többféle formában készíthetjük, ízlés szerint: