Kandírozott narancshéj
Hozzávalók
- 6 db nagyobb narancs
- 30 dkg kristálycukor
- 3 dl víz
- ét tortabevonó 2 ek olajjal felolvasztva
- fehér csoki
Elkészítés:
A narancsokat alaposan megmossuk, és zöldség hámozóval levagdossuk a héját, így nem marad rajta a fehér rész.
Egy edénybe tesszük, és felengedjük hideg vízzel, majd egy napot állni hagyjuk. Másnap leöntjük a vizet, újból felöntjük hideg vízzel, és felforraljuk.
Ha felforrt, leöntjük a vizet, majd újra felengedjük hideg vízzel, és ismét felforraljuk, majd leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük.
Erre a kétszeri forralásra azért van szükség, hogy megtisztítsuk a héjakat a szennyeződésektől. A vízből, és a cukorból szirupot főzünk, és beletesszük a lecsepegtetett narancshéjakat, majd addig főzzük, míg üvegesek nem lesznek. A szirupban hagyjuk langyosra hűlni, majd lecsepegtetjük, és rácsra tesszük száradni.
Olvasztott csokoládéba márthatjuk, vagy keskeny csíkokra vagdoshatjuk. Süteményekbe apró kockára vagdosva használjuk.
? Fogyassza egészséggel!