Karamell torta
Hozzávalók:
- 3 x 5 tojásból négyzet alakú piskótát sütünk – a piskóta recept, az alap receptek menüpontban vagy ide kattintva… ( kb 35×35 cm-eset )
Krém:
- 35 dkg kristálycukor
- 2.5 dl állati eredetű tartós tejszín
- 25 dkg Rama + 20 dkg Rama
Díszítés:
- nyújtható fondan (leírás szintén az alapreceptek menüpontban)
- fehér csokoládé
Elkészítés:
A kristálycukrot egy lábasban megolvasztjuk, majd addig keverjük míg karamellizálódik. Hozzá öntjük a tejszínt és pár percig főzzük, hogy besűrűsödjön. Ne túl sokáig mert keserű lesz. A tűzről levéve, beletesszük a 25 dkg margarint, oldódásig kevergetjük, majd kihűtjük. A kihűlt krémhez hozzáadjuk a 20 dkg Ramát és kézi mixerrel jól kihabosítjuk. A piskóta lapokat egymásra helyezve megtöltjük a krémmel.Külsejét is megkenjük krémmel, majd beburkoljuk nyújtható fondannal. Tetejét fondan virágokkal és fehér csokoládéval díszítettem. A csokidíszt olvasztott csokoládéból, a sarkán kilyukasztott nejlonzacskóból nyomtam a torta tetejére.