Karamellás méteres

Hozzávalók
Tészta:
- 4 tojás
- 25 dkg kristálycukor
- 26 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 dl langyos víz
- 1 dl étolaj
Krém:
- 2 cs karamell pudingpor
- ½ l tej
- 20 dkg Rama
- 20 dkg kristálycukor
- 1 dl tejszín
- 5 dkg Rama
Tetejére:
- 20 dkg tortabevonó
- 3 ek étolaj
Elkészítés:
Először karamell mártást készítünk, melyhez a 20 dkg kristálycukrot karamellizáljuk. Ha arany barna színű, lehúzzuk a tűzről és belekeverjük az 5 dkg Rama margarint, majd hozzá öntjük a mikróban felmelegített tejszínt. Újból vissza rakjuk a tűzre és még 5 percig főzzük. Pár órára hűtőbe tesszük dermedni. A tésztához szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, hozzá keverjük a tojások sárgáját a vizet és a sütőporral elkevert lisztet. Végül bele keverjük az étolajat. Sütőpapírral kibélelünk 2 db őzgerinc sütőformát és a masszát egyenletesen elosztva bennük 180- fokos sütőben 25 percig sütjük. Kiborítjuk a tepsiből, lehúzzuk róla a papírt és kihűtjük.
A krémhez a tejben csomómentesen elkeverjük a pudingport és sűrűre főzzük. Ha kihűlt hozzákeverjük a margarint, majd a kihűlt megdermedt karamellkrémmel együtt jó habosra keverjük.
Összeállítás:
A kihűlt piskótákat 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Veszünk egy szeletet megkenjük vastagon krémmel, ráteszünk egy másik szeletet. Letesszük egy tálcára megkenünk egy következő szeletet, melyet krémes felével hozzányomunk a lerakott süteményhez és ezt addig folytatjuk míg minden hozzávaló el nem fogy. Kb egyméteres rudat kapunk, melyet ketté vágunk és pár órára hűtőbe tesszük. A csokoládét az étolajjal megolvasztjuk és bevonjuk vele a sütemény tetejét. Ha a csokoládé megdermedt a tetején, forró vízbe mártott késsel kissé srégan felszeleteljük.