Karamellás pite
Hozzávalók
Tészta:
- 20 dkg liszt
- 13 dkg Rama
- 1 tojás sárgája
- 6,5 dkg porcukor
- 1 kk. sütőpor
- 1 narancs vagy citrom reszelt héja
Ezeket az anyagokat gyorsan összegyúrjuk, és hűvös helyen 2 órát pihentetjük.
Krém:
- 25 dkg kristálycukor
- 20 dkg Rama
- 2 db sűrített tej
Máz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dkg Rama
- 1 ek. víz
Elkészítés:
A cukrot egy lábasban feltesszük a tűzre, és karamellizáljuk, beletesszük a margarint, és addig melegítjük, míg a karamell újból fel nem olvad. A végén hozzáadjuk a sűrített tejet, és hűtjük.
A tésztával kibélelünk egy gyümölcstorta formát. Az alját, megszúrkáljuk, zsírpapírt fektetünk rá, megszórjuk száraz babbal. ( azért, hogy ne hólyagosodjon fel) 180- fokos sütőben 10-15 percig sütjük. A babot leöntjük róla és kihűtjük. Ráöntjük a karemell krémet, majd bevonjuk a csokoládémázzal, melyhez a csokit, a vízzel és a margarinnal, mikróban felolvasztunk. Pár órát hűtőbe tesszük dermedni. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Aki szereti a karamellkrém előtt szórhat pirított földimogyorót a linzerre, így olyan lesz mint a tofifi deszert.
? Fogyassza egészséggel!