Karamellás sütemény
Hozzávalók:
- 6 tojásból piskótát sütünk – recept az alap receptek menüpontban…
Krém:
- 15 dkg kristálycukor
- 10 dkg Rama
- 1 dl tejszín (állati eredetű)
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
Elkészítése:
A kristálycukrot egy hibátlan lábasba tesszük és addig melegítjük míg elolvad és elkezd karamellizálódni. (Vigyázzunk hogy meg ne égjen mert keserű lesz. )Hozzáöntjük a tejszínt, és együtt forraljuk. Ha elolvadt a cukor beletesszük a margarint is és besűrítjük.A pudingot megfőzzük a tejben, és ha mindkét krém kihűlt összekeverjük és jól kihabosítjuk.
A piskótát 2-3 felé vágjuk és megtöltjük a krémmel, a tetejére is krémet kenünk.