Kata szelet
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 tojás sárgája
- 1 csomag sütőpor
Krémhez:
- 1 tésztalap összemorzsolva
- 1 csésze forró tej
- 0,5 dl rum
- 10 dkg vaj
- 2 kávéskanál kakaó
- Cukor, ízlés szerint
Tetejéhez:
- 3 tojás fehérje
- 30 dkg porcukor
- Csokidara
Elkészítése:
Tészta: A margarint a liszttel, porcukorral, sütőporral összemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojásokat, majd összegyúrjuk. 3 lapot sütünk ki.
Krém: Az egyik lapot összemorzsoljuk, leöntjük a forró tejjel és hozzáadjuk a rumot.
A vajat, kakaót és ízlés szerinti mennyiségű porcukrot habosra keverjük. Végül ezeket összekeverjük és a két lap közé kenjük.
Teteje: A tojásfehérjét a porcukorral gőz felett kemény habbá verjük, és a tésztára kenjünk, végül megszórjuk csokidarával.