Kefires lángos
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 2 tk só
- 4 egész tojás
- 5 dkg élesztő
- 6 dl kefir
- 1.5-2 dl tej
- 1 mk. szódabikarbóna
Elkészítése:
Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a sóval, szódabikarbónával, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, tojást, a kefirt, és annyi hideg tejet, hogy nokedli keménységű tésztát kapjunk. Fóliával letakarva, hűtőben kelesztjük kb. 1 órát, majd olajos kézzel gombócokat szakítunk, széthúzogatjuk, és forró olajban kisütjük.
Fokhagymás tejföl: 1 nagy pohár tejföl, fél kk. só, 2 cikk reszelt fokhagyma. Az egészet jól összekeverjük. Megkenjük vele a lángost, és reszelt sajttal megszórjuk.