Kekszek
Vaníliás karika:
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 24 dkg Rama
- 2 kk. sütőpor
- 10 dkg porcukor
- 4 cs. vaníliás cukor
- 2 ek. vaníliaaroma
- 2 tojássárgája
A margarint habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral az aromával és a tojások sárgájával, majd apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Közepesen kemény tésztát gyúrunk, hogy kekszkinyomóval formázni tudjuk.Karikákat nyomunk a tésztából, majd sütőpapírral bélelt tepsiben, 180-fokon 15 perc alatt megsütjük. Ha nincs kekszkinyomónk akkor kevés lisztet, még hozzáadva 2-3mm-esre kinyújtjuk a tésztát és sütemény kiszúróval szaggatjuk. Ha kihűltek a kekszek az alsó felüket felolvasztott csokoládéba mártogatjuk. Ebből az alaptésztából többfajta ízesítésű kekszet készíthetünk. Itt felsorolok egy párat. Az elkészítése mindnek ugyan az csak a hozzávalók változnak kissé.
Fehér csokoládés kakaós keksz:
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 2 kk sütőpor
- 24 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 2 ek. keserű kakaópor
- 2ek. rumaroma
- 2 tojás sárgája
A díszítéshez 2 tábla olvasztott fehér csokoládé.( a sárga pont a virág közepén szintén fehér csokoládé pár csepp sárga ételfestékkel összekeverve.)
Mandulás keksz
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 10 dkg őrölt mandula
- 2 kk sütőpor
- 24 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 2 cs. vaníliás cukor
- 2 ek színtelen mandulaaroma
- 2 tojás sárgája
Díszítésnek kevés olvasztott étcsokoládé. Zacskóba töltjük a csokit, apró lukat vágunk az egyik sarkába, majd a kekszek tetejére csurgatunk belőle.
Kókuszos keksz
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 10 dkg kókuszreszelék
- 2 kk. sütőpor
- 24 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 4 cs vaníliás cukor
- 2 ek kókuszaroma (elhagyható)
- 2 tojás sárgája
Tetejére porcukor.