Keksztekercses sütemény

Hozzávalók
Keksztekercs:
- 25 dkg darált keksz
- 10 dkg porcukor
- 1 ek kakaópor
- 0,5 dl fekete kávé
- 1-2 ek barack lekvár
- 1 tk rumaroma
- 1 cs vaníliás cukor
- 1-1,5 dl tej
Krém:
- 2 tojás fehérje
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg kókuszreszelék
Sárga tészta:
- 15 dkg Rama
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg liszt
- ½ cs sütőpor
- 4 tojás sárgája
- 1 citrom reszelt héja
Fehér tészta:
- 3 tojás fehérje
- 15 dkg kristálycukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 5 ek rétes liszt
- ½ cs sütőpor
Szóráshoz: cukrozatlan kakaópor
Krém:
- 15 dkg Rama
- 10 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítés:
Először a keksztekercset készítjük el. A tekercs hozzávalóiból könnyen nyújtható tésztát gyúrunk. A tojások fehérjét gőz fölött kemény habbá verjük a cukorral, majd közé keverjük a kókuszreszeléket.
A tésztát ketté vesszük, folpackot leterítünk és ezen, külön, külön 2mm vékonyra kinyújtjuk.
Megkenjük a tojáshabbal, feltekerjük és fóliába csomagolva fagyasztóba tesszük míg elkészítjük a többi tésztát.
A sárga tésztához a margarint habosra keverjük a porcukorral, hozzá keverjük a tojások sárgáját a sütőporral és reszelt citrom héjával elkevert lisztet.
Két őzgerinc formát kibélelünk sütőpapírral egyenletesen elosztva beleöntjük a masszát, megszórjuk kakaóporral és 180- fokos sütőben 15-20- percig elősütjük a tésztát.
Addig elkészítjük a fehér tésztát. A tojások fehérjét gőz fölött kemény habbá verjük a cukorral. A gőzről levéve belekeverjük a liszttel, sütőporral elkevert kókuszreszeléket.
Az elő sütött tészta közepére ráhelyezzük a kifagyasztott keksztekercs rudakat. A tetejére elosztva ráöntjük a fehér masszát, majd a sütőbe visszatéve, még 20-25 percig sütjük.( Azért a biztonság kedvéért tűvel ellenőrizzük, hogy nem ragad e a tészta. Ekkor még tegyük vissza egy pár percre) A formából kiborítva kihűtjük.
A krémhez a porcukrot s margarinnal jó habosra keverjük és kívülről bekenjük vele a rudakat. Tetejére kakaóport szitálunk. Tálalás előtt pár órára hűtőbe tesszük, majd 1- cm- es szeletekre vágjuk.