Kétszínű csokitorta
Hozzávalók:
- 9 tojás
- 9 ek cukor
- 9 ek rétesliszt
- 1cs sütőpor
- 9 ek olvasztott csokoládé
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, közé keverjük a tojások sárgáját, majd óvatosan a sütőporral elkevert lisztet, végül az olvasztott csokoládét.
Sütőpapírral bélelt tortaformába töltjük és 180-fokos sütőben 25-30 percig sütjük. Ha kihűlt 3 felé vágjuk.
Krém:
- 2 cs tejszínízű pudingpor
- 2 tábla fehér csokoládé
- 4 dl tej.
- 20 dkg Rama
- 20 dkg porcukor
A pudingot sűrűre főzzük a tejben, majd még forrón belekeverjük a 2 tábla csokoládét. (addig keverjük míg elolvad) A Ramát és a porcukrot habosra keverjük, majd jól összedolgozzuk a kihűlt pudingos krémmel.
Egymás után töltjük a lapokat.
A tetejét és oldalát is megkenhetjük a krémmel, de díszíthetjük trüffel krémmel is ízlésünk szerint.
Fehér trüffel krém: 0.5 dl tejszín, 1 tábla fehér tortabevonó
Barna trüffel krém: 1 ét tortabevonó, 0.5 dl tejszín.
A tejszínbe beleaprítjuk a csokoládét és addig melegítjük, míg teljesen felolvad, majd hűtőben teljesen kihűtjük.
Többféle képen is felhasználhatjuk: nedves kézzel golyókat formázhatunk, melyeket csokidarába, kakaóba, kókuszba forgathatunk. De habverővel fel is habosíthatjuk és csillagvégű nyomózsákból mintákat is nyomhatunk vele.