Kinder bueno
Hozzávalók:
- 6db tojásfehérje
- 6 evőkanál cukor
- 1 evőkanál étolaj
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1/2 csomag sütőpor
- 15 dkg vágott dió
- 1/2 üveg mogyorókrém
- háztartási keksz
Krémhez:
- 1/2 liter tej
- 6 db tojássárgája
- 25 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás puding
- 3 evőkanál liszt
- 10 dkg csokoládé
- 25 dkg margarin
- 2 dl tejszín
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, tepsibe tesszük és megszórjuk vágott dióval, majd megsütjük és a meleg tésztát megkenjük mogyorókrémmel.
A tejből, tojássárgájából, cukorból, vaníliás pudingból és a lisztből krémet főzünk, amit elfelezünk. Az egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét. Kihűtjük. A margarint ketté osztjuk és belekeverjük a sárga és a csokis krémbe.
A tésztát megkenjük mogyorókrémmel, majd rákenjük a sárga krémet, ezt beborítjuk tejbe mártogatott háztartási keksszel, majd jön rá a csokis krém, a tetejére pedig a 2 dl tejszínből vert kemény hab.