Kuglóf
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 2 dkg élesztő
- 4-5 dl tej
- 4 tojássárgája
- 1 csipet só
- 10 dkg Rama
- 1 cs vaníliás cukor
- 5-10 dkg mazsola vagy kandírozott gyümölcs, ízlés szerint a tetejére vaníliás porcukor vagy csokoládé.
Elkészítés:
Az élesztőt 2dl édes tejben felfuttatjuk. Habosra keverjük a puha Ramát a többi cukorral, a tojás sárgákkal.
Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, végül a megfuttatott élesztőt és a lisztet.
Annyi langyos tejjel dagasztjuk be, hogy lágy kelt tésztát kapjunk, majd közé keverjük a mazsolát vagy gyümölcsöt.
Amikor már jó hólyagos, kizsírozott kuglófformába töltjük, úgy, hogy kb. a feléig érjen, majd langyos helyen a duplájára kelesztjük.
Előmelegített, légkeveréses sütőben 180 °C-on kb. 40 percig, sütjük.
Én félidőnél a tetejére zsírpapírt szoktam tenni, és úgy sütöm tovább.
Akkor jó, ha egy tűt beleszúrva, már nem tapad rá a tészta. Melegen tálra borítjuk és meghintjük vaníliás porcukorral.
? Fogyassza egészséggel!