Linzer rózsa
Hozzávalók:
- 1 cs mirelit leveles tészta
- 3-4 db savanykás alma
- 4 ek kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 kk őrölt fahéj
- 1 kk őrölt szegfűszeg
- 2 ek citromlé
- 5 dkg Rama
Szórás:
- 3 ek porcukor
- 1 tk őrölt fahéj
Tetejére:
- vaníliás porcukor
Elkészítés:
Az almákat megmossuk, héjastól kettévágjuk, kivesszük a magházát és vékonyan felszeleteljük. Annyi vizet öntünk rá amennyi ellepi. Beletesszük a citromlevet, cukrot, vaníliás cukrot, fahéjat és szegfűszeget. Addig főzzük míg kissé megpuhul. Vigyázzunk ne hogy túl főzzük, mert akkor szétesik. Leszűrjük, lecsepegtetjük és kihűtjük. A tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk és lisztezett deszkán 3-4 mm vékonyra nyújtjuk. Ecset segítségével megkenjük olvasztott margarinnal, megszórjuk a 2 ek cukor és 2 tk fahéj keverékével.
Dereje vagy pizzavágó segítségével 3 cm- es csíkokra vagdossuk. Az alma szeleteket ráfektetjük, úgy hogy kissé takarják egymást, majd szorosan feltekerjük. 180- fokos sütőben 15-20 percig sütjük. Tetejét vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.