Macaron
Hozzávalók
Tészta:
- 15 dkg darált mandula
- 15 dkg porcukor
- 5,5 dkg tojás fehérje
- Por vagy zselé ételfesték
- 15 dkg kristálycukor
- 38 ml víz
- 5,5 dkg tojás fehérje
Krém:
- 20 dkg ét, tej vagy fehér
- csokoládé
- 5 dkg vaj
Elkészítés:
A mandulát, porcukrot, ételfestéket és az első adag 5,5 dkg tojás fehérjét simán összekeverjük.
A kristálycukrot és a vizet felforraljuk és 118-120- fokig főzzük. A következő adag tojás fehérjét nem túl kemény habbá verjük, majd vékony sugárban hozzá csurgatjuk a forró szirupot, amivel tovább habosítjuk.
A tojás hab egy negyed részét keverjük hozzá a mandulás masszához, majd a többi habbal keverjük simára.
Vékony szilikon lapra vagy szilikonos sütőpapírra nyomózsák segítségével 3 cm átmérőjű halmokat nyomunk egymástól 2 cm távolságban. Sütés előtt 1 órát pihentetjük, hogy megszikkadjon a teteje. Előmelegített légkeveréses sütőben 8 percig sütjük.
A papíron hagyjuk kihűlni, így könnyebben leválik róla.
A töltelékhez felforraljuk a tejszít, majd a tűzről lehúzva beletördeljük a csokoládét és olvadásig keverjük.
Hozzáadjuk a vajat is. Hűtőben 1-2 órát dermesztjük, majd átkeverjük. Habzsákba töltjük és a makaron közepébe nyomunk egy kis halmot, majd egy másikkal összeragasztjuk. Fogyasztás előtt egy éjszakát hűtőben pihentetjük.
? Fogyassza egészséggel!