Madeleine
Hozzávalók
- 2 egész tojás
- 1 tojás sárgája
- 10 dkg Rama
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg liszt
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 mk sütőpor
- ½ citrom reszelt héja
- csipet só
Elkészítés:
A margarint megolvasztjuk. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, reszelt citrom héjával, sóval, majd beleforgatjuk a tojásos masszába, végül hozzáadjuk az olvasztott vajat.
10 percre hűtőbe tesszük. Szilikon madeleine sütőformába kanalazzuk, úgy hogy a forma háromnegyedéi érjen a massza.
Míg sül ez az adag addig a masszát visszatesszük a hűtőbe. 180 – fokon 10-15 percig sütjük.
Kakaós változat: ugyan az, csak a lisztből kiveszünk egy evőkanállal és ugyan ennyi cukrozatlan kakaóport adunk hozzá.
Gyümölcsös: A formában lévő tésztát megszórjuk friss, mirelit vagy aszalt gyümölcsökkel és úgy sütjük.
? Fogyassza egészséggel!