Marcipán kenyér
Hozzávalók:
- 20 dkg marcipán
- 17.5 dkg Rama
- 17.5 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 3 tojás
- 30 dkg liszt
- 1/2 cs sütőpor
- 1 ét tortabevonó
- 0.5 dl tejszín
Elkészítés:
A marcipánt habverővel kissé átkeverjük, majd hozzátesszük a cukrot, vaníliás cukrot és a margarint. Jól kihabosítjuk, közben egyenként beleütjük a tojások sárgáját.
Belekeverjük a sóval, sütőporral összekevert lisztet, végül fakanállal beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Kivajazott püspökkenyér formában 180- fokon 20-25 percig sütjük. Ha kihűlt bevonjuk csokoládéval, melyhez összefőzzük a tejszínt és a csokit, majd ha langyosra hűlt ráöntjük a süteményre.