Meggyes és Almás pite
Hozzávalók
- 12 dkg porcukor
- 25 dkg Rama
- 37 dkg liszt
- ½ citrom reszelt héja
- 1 cs. vaníliás cukor
- késhegynyi sütőpor
Meggyes töltelék:
- 80 dkg magozott meggy
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg kristálycukor
- 1 késhegynyi fahéj
Almás töltelék:
- 1 kg alma
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg kristálycukor
- 1 késhegynyi fahéj
Elkészítés:
A hideg margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk, és hűtőben pihentetjük egy, két órát. A tészta kétharmadát lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk, és kibélelünk vele egy 25cm-átmérőjű formát. 180-fokos sütőben 8-10 percig sütjük.
Közben elkészítjük a tölteléket: a hozzávalókat összekeverjük és a sütőből kivett, még meleg tésztaaljra igazítjuk, egyenletesen.
A maradék tésztát, amit előzőleg mélyhűtőben, kifagyasztottunk, almareszelővel a tetejére reszeljük, és visszatesszük sülni, kb még 20-percre
Szeletekre vágva, fagylalttal ízlésesen tálalhatjuk!
? Fogyassza egészséggel!