Mézes krémes
Tésztához:
- 70 dkg liszt
- 2 tojás
- 20 dkg porcukor
- 3 evőkanál méz
- 6 evőkanál tej
- 6 dkg vaj
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
Krémhez, díszítéshez:
- 35 dkg margarin
- 35 dkg cukor
- 7 dl tej
- 7 evőkanál búzadara
- Sárgabarack lekvár
- 1 tábla tortabevonó
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a liszt kivételével gőz fölött kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és gyúródeszkán alaposan összedolgozzuk.
A tésztát gáztepsiben, négy lapban sütjük ki.
A krémhez a margarint habosra verjük a cukorral, a tejet pedig a búzadarával megfőzzük. A kihűlt tejbegrízt összekeverjük a cukros margarinnal.
A lapokat egymásra rakjuk, az elsőre krémet kenünk, a másodikra lekvárt, a harmadikra ismét krémet.
A tetejét olvasztott csokimázzal bevonjuk, és 1 napig puhulni hagyjuk.