Mignon

Tésztához:
- 15 dkg porcukor
- 35 dkg búzaliszt
- 20 dkg margarin
- 100 ml tej
- 1/2 tasak sütőpor
- 2 tojás
Krémhez:
- 1/2 liter tej
- 20 dkg margarin
- 70 gramm búzaliszt
- 2 tasak vaníliaízű porcukor
- 1 tasak Bourbon vaníliás cukor
Mázhoz:
- 6 evőkanál víz
- 2 tasak Decor puncs cukormáz
Elkészítése:
A hozzávalókat egy keverőtálba öntjük és konyhai robotgéppel először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton jól összedolgozzuk. A tésztát egy kivajazott és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük majd megsütjük.
Sütése:
Légkeveréses: 160 °C-on előmelegített sütőben.
Alsó/felső sütés: 180 °C-on előmelegített sütőben.
Sütési idő, kb.: 30 perc
A sütés után a tésztát egy sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd formákat szaggatunk belőle.
A krémhez a tejet, a vanília ízű porcukrot és a lisztet egy főzőedényben felforraljuk. A margarint kikeverjük a Bourbon vaníliás cukorral. Amikor a tej kihűlt, a cukros margarinnal habosra keverjük. A formákat megkenjük krémmel és összeragasztjuk.
A cukormázat a tasakon található leírás szerint elkészítjük és a mignonokra öntjük. Ezután hűtőszekrényben tároljuk.