Mimóza szelet
Hozzávalók
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg Rama
- 10 dkg porcukor
- 2 tojás sárgája
- 1 cs sütőpor
- 5 ek tejföl
Krém:
- 2,5 dl tej
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 4 ek liszt
- 25 dkg Rama
- 20 dkg porcukor
- 8-10 ek barack lekvár
Elkészítés
A tésztához a lisztet összekeverjük a cukorral és a sütőporral. Elmorzsoljuk benne a margarint, majd a tojások sárgáját és a tejfölt hozzáadva könnyen nyújtható tésztát gyúrunk.
4 felé vesszük, tepsi nagyságúra nyújtjuk és margarinnal megkent tepsi hátán egyenként, 180- fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt világosra sütjük.
Krém:
A tejben elkeverünk 2 ek porcukrot, hozzáöntjük a citrom kifacsart és leszűrt levét. A lisztet csomómentesen elkeverjük a folyadékban és sűrűre főzzük. Folpackkal letakarva kihűtjük. A maradék porcukrot a margarinnal és a reszelt citrom héjával habosra keverjük és a már kihűlt pudingkrémet hozzáadva habosra keverjük.
Összeállítás
Egy lapot megkenünk lekvárral, rátesszük a másik lapot, erre rákenjük a citromos krémet, befedjük a harmadik lappal, melyet szintén megkenünk lekvárral és rátesszük a negyedik lapot. Pár órára hűtőbe tesszük hogy megpuhuljon. Felszeleteljük és megszórjuk porcukorral.