Muzsikás szelet
Hozzávalók:
- 6 tojásos kakaós piskóta – recept az alap receptek menüpontban…
Krém:
- 25 dkg Rama
- 25 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 10 dkg kristálycukor
- 4 dkg Kakaópor
- 5 dl tej
- 15 dkg rumos meggy.
A díszítéshez:
- 10dkg ét tortabevonó
- 2ek olaj
- kevés fehér csoki
Elkészítése:
A piskótalapot 3-részre vágjuk ( én úgy szoktam, hogy 3db 2 tojásos piskótát sütök, így egyenletesek lesznek a lapok ) A krémhez megfőzzük a pudingot a tasakon lévő utasítás szerint a kristálycukorral és a tejjel, majd kihűtjük. Habosra keverjük a margarint a porcukorral és kakaóval, és beledolgozzuk a kihűlt pudingot.
Összeállítás:
Megkenjük az egyik lapot a krém ¼-ével, majd megszórjuk a meggy felével. Rákenjük a krém második negyedét, majd rátesszük a középső lapot. A következő réteget ugyan úgy töltjük, mint az előzőt. Miután megtöltöttük a süteményt egy pár órára hűtőbe tesszük. Ha a sütemény meghűlt tálca segítségével megfordítjuk, hogy szép egyenletes felületet kapjunk. Tetejét bevonjuk az olvasztott ét tortabevonóval, ha megdermedt forró vízbe mártott késsel felszeleteljük és a szeletek tetejét olvasztott fehér csokoládéból rajzolt violinkulccsal díszítjük.