Narancsos mascarponés répatorta

Hozzávalók
Tészta:
- 70 dkg reszelt sárgarépa
- 7 dkg méz
- 45 dkg nádcukor
- 35 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 15 dkg Rama
- 4 egész tojás
- 1 cs sütőpor
- 1 kk mézeskalács fűszerkeverék
- 15 dkg őrölt mandula vagy dió
- csipet só
Krém:
- 5 dl növényi tejszín
- 25 dkg mascarpone
- 1 narancs reszelt héja és leve
- 1 cs habfixáló
- 15-20 csepp folyékony édesítőszer
- vagy 3-4 ek porcukor
Díszítés:
- narancs színű por
- ételfestékezüst színű cukorgyöngy
Elkészítés:
A répát meghámozzuk és kis lukú reszelőn lereszeljük. Összekeverjük a megolvasztott margarinnal és mézzel.
A tojásokat habosra keverjük a cukorral.
Hozzáadjuk a sütőporral, sóval fűszerkeverékkel és mandulával elkevert lisztet, majd az egészet belekeverjük a sárgarépás masszába. A masszát 4- felé vesszük és külön külön megsütjük, sütőpapírral bélelt kerek tortaformában. 180- fokos sütőben 10-15 perc alatt.
A krémhez a mascarpónét összekeverjük a narancs héjával, levével és az édesítőszerrel.
A tejszínt habbá verjük a habfixálóval és összekeverjük a mascarpónés masszával.
Összeállítás:
A kihűlt lapokat egymás felé rakva megtöltjük a krémmel. Bevonjuk a torta oldalát és tetejét is.
A maradék krémet ételfestékkel színezzük és csillagvégű nyomózsákba töltve rózsákat nyomunk a torta tetejére és aljára.
Cukorgyönggyel díszítjük.
