Néger kocka
Hozzávalók:
Tészta:
- 4 tojássárgája
- 25 dkg cukor
- 10 dkg Rama
- 25 dkg rétesliszt
- 2 dl tej
- 2 ek kakaópor
- 1 cs sütőpor
A cukrot habosra keverjük a margarinnal, közben egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd felváltva a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet és tejet. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180-fokon 20-25 percig sütjük.
Hab:
- 4 tojásfehérjét gőz fölött kemény habbá verünk 20 dkg kristálycukorral és rákenjük a piskótalap tetejére.
Csokimáz:
- 0.5 dl tejszínt felmelegítünk és hozzáadunk 1 tábla ét tortabevonót. Addig keverjük míg a csokoládé felolvad.
Ha langyosra hűlt a hab tetejére öntjük és óvatosan elsimítjuk. Pár órát hűtőben tároljuk, majd forróvízbe mártott késsel szeleteljük.