Omlós meggyes lepény

Hozzávalók:
- 2 üveg meggy
- 1 cs vaníliás cukor
- 20 dkg puha vaj vagy Rama
- 1 ½ bögre cukor
- 5 db tojás
- 2 bögre liszt
- 1 bögre étkezési keményítő (a keményítő el is maradhat, akkor 1 bögrével több lisztet használunk)
- 1tk sütőpor
Elkészítése:
A meggyet szűrőben lecsepegtetjük, és meghintjük vaníliás porcukorral, meg egy kevés liszttel. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyenként belekeverjük az egész tojásokat.
Ha egynemű a tészta közé keverjük a keményítővel és sütőporral elkevert lisztet. Zsírpapírral bélelt tepsibe töltjük és megszórjuk a lecsepegtetett meggyel. 175 °C – os sütőben 25-30 percig sütjük. Ha kihűlt ízlés szerint meghintjük porcukorral.