Párizsi kocka

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg Rama
- 15 dkg darált dió
- 15 dkg porcukor
- 1 tojás
- ½ dl tejföl
Krém:
- 7,5 dl tej
- 1kk vaníliaaroma
- 35dkg porcukor
- 10dkg liszt
- 1ek kakaópor
- 25dkg Rama
- 20dkg ét tortabevonó a tetejére.
Elkészítése:
A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a diót, a porcukrot, a tojást és a tejfölt. Összegyúrjuk, és lefóliázva hűtőbe tesszük.
A tej háromnegyedét a vaníliaaromával, a cukorral felforraljuk, majd a lisztet, kakaóport a maradék tejjel elkeverjük, a forró tejhez öntve lassú tűzön kevergetve sűrűre főzzük és kihűtjük. A tésztát két részre osztjuk, tepsi alja nagyságúra nyújtjuk, külön-külön a tepsi hátlapján kisütjük.(180 °C – os sütőben, kb. 7-10 percig).
A habosra kevert Ramával összekeverjük a főtt krémet, az egyik lapot megkenjük vele, majd ráfektetjük a másik lapot és bevonjuk az olvasztott csokoládéval.
Ha megdermedt hűtőbe tesszük. Forró vízbe mártott késsel másnap szeleteljük.