Profiterol
Hozzávalók
Tészta:
- 6 db tojás
- 23 dkg liszt
- csipet só
- 2,2 dl víz
- 2,2 dl tej
- 15 dkg Rama
Krém:
- 3 cs vaníliás pudingpor
- 9 dl tej
- 20 dkg Rama
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
Tetejére:
- 20 dkg étcsokoládé
- 4 ek étolaj
Elkészítés:
A vizet, tejet, sót, margarint feltesszük főni. Ha felforrt és a margarin is feloldódott, lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a lisztet.
Jó simára keverjük. Langyosra hűtjük, majd kézi robotgéppel elkezdjük keverni és egyesével hozzáadjuk az egész tojásokat. Mindegyik után jó simára eldolgozzuk.
A végén még 3 percig keverjük, hogy megfelelő mennyiségű levegő kerüljön a tésztába. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben, egymástól 3-4 cm távolságra, diónyi halmokat nyomunk, sima csövű nyomózsák segítségével. 180- fokos sütőben 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük.
A krémhez a tejben csomómentesen elkeverjük a pudingport és a vaníliás cukrot is hozzáadva sűrűre főzzük.
Fóliával letakarva kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudingkrémmel együtt jó habosra keverjük. A krémet vékony csövű nyomózsákba töltjük.
A fánkok aljába kés hegyének segítségével lyukat fúrunk és ezen keresztül megtöltjük a krémmel.
A csokoládét felolvasztjuk az étolajjal és a fánkok tetejét egyenként belemártogatjuk. Szobahőmérsékleten hagyjuk dermedni.