Pudingporos sütemény
Hozzávalók
Rózsaszín tészta:
- 3 tojás
- 9 dkg kristálycukor
- 6,5 dkg puncs ízű – pudingpor
- 1 kk sütőpor
Barna tészta:
- 3 tojás
- 9 dkg kristálycukor
- 6,5 dkg barna csokis -pudingpor
- 1 kk sütőpor
Sárga tészta:
- 3 tojás
- 9 dkg kristálycukor
- 6,5 dkg vanília ízű pudingpor
- 1 kk sütőpor
Krém:
- 4 dl tej
- 6,5 dkg vanília ízű pudingpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 25 dkg Rama
- 20 dkg porcukor
- ½ üveg rumaroma
Tetejére:
- 1 tortabevonó
- 1 ek étolaj
Elkészítés:
A színes piskótákat külön külön készítjük el, de mindegyiket ugyan úgy.
Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét a cukorral gőz fölött kemény habbá verjük. A gőzről levéve hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert pudingport és óvatosan összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180- fokon 15-20 percig sütjük.
A krémhez a tejben csomómentesen elkeverjük a vaníliás cukrot és a pudingport, majd sűrűre főzzük és kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a rumaromával, majd a kihűlt pudingkrémmel összekeverve jól ki- habosítjuk.
Összeállítás:
Alulra rakjuk a barna tésztát és megkenjük a krém felével. Ráhelyezzük a rózsaszín tésztát, melyre rákenjük a krém másik felét és befedjük a sárga tésztával. Felolvasztjuk a csokoládét az étolajjal és egyenletesen bevonjuk a sütemény tetejét. Pár órára hűtőbe tesszük dermedni és forró vízbe mártott késsel szeleteljük.