Répatorta
Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 35 dkg porcukor
- 5 dkg méz
- 45 dkg tisztított
- Reszelt sárgarépa
- 25 dkg liszt
- 10 dkg mandula
- 1 csipet só
- ½ cs sütőpor
- 1 mk fahéj
- 10 dkg Rama
- A díszítéshez: répa porcukor, fehér csokoládé, citromfű levél.
Elkészítése:
A margarint megolvasztjuk. Egy tálba belereszeljük a répát, ráöntjük a folyékony margarint és a mézet, majd az egészet összekeverjük.
A tojásokat a porcukorral habbá verjük, és ráöntjük a répás keverékre. Az átszitált lisztet a finomra őrölt mandulát, a sóval és a fahéjjal először szárazon elkeverjük, majd a tojásos, répás masszához, adjuk, és egy fakanállal összekeverjük.
A kész tésztát egy sütőpapírral bélelt tortaformába töltjük és előmelegített sütőben, 170-fokon, 60-70 percig sütjük. Míg a torta sül egy vastagabb répát meghámozunk, és a felét 1mm vékonyra szeleteljük. Porcukorba forgatjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe, fektetjük. Miután a torta kisült a sütő maradék hőjénél, alacsony hőfokon kiszárítjuk a répaszeleteket, közben hagyjuk a tortát kihűlni.
A fehér csokoládét mikróban felolvasztjuk, és a torta közepébe öntjük. A maradék répát lereszeljük, és a csokoládé halom közepére szórjuk. A torta szélét a répa „chips”-szel és citromfű levelekkel díszítjük.