Rózsi szelet
Hozzávalók
Tészta:
- 45 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 18 dkg Rama
- 1 cs sütőpor
- 3 tojás sárgája
- 2 dkg kakaópor
- 2 ek tejföl+ 0,5 ék a kakaós tésztához
Krém:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 25 dkg Rama
- 20 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
A két tészta közé: baracklekvár
Máz:
- 3 tojás fehérje
- 20 dkg porcukor
- kevés olvasztott csokoládé
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a kakaópor és a fél evőkanál tejföl kivételével, összegyúrjuk, majd három részre osztjuk. Az egyik részbe belegyúrjuk a kakaóport és a tejfölt. Külön-külön tepsi nagyságúra nyújtjuk a tésztákat és 180- fokos sütőben tepsi hátán 8-10 percig sütjük.
A pudingport a tejjel megfőzzük.
A margarint a porcukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal összekeverve jól kihabosítjuk.
Összeállítás:
Egy sárga lapot megkenünk baracklekvárral ráhelyezzük a kakaós lapot. Ezt megkenjük a vanília krémmel és befedjük a sárga lappal.
A tojásfehérjét a cukorral gőz fölött kemény habbá verjük, egyenletesen elosztjuk a tészta tetején és megspricceljük olvasztott csokoládéval.
Pár órára hűtőbe tesszük, majd vizes késsel felszeleteljük.
? Fogyassza egészséggel!