Rumos kocka
Hozzávalók
Tészta:
- 6 db tojás
- 37 dkg kristálycukor
- 39 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 1,5 dl étolaj
- 1,5 dl langyos víz
Krém:
- 60 dkg Rama
- 50 dkg porcukor
- ½ üv rumaroma
- 1 kk piros ételfesték
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, hozzá keverjük a tojások sárgáját a vizet és a sütőporral elkevert lisztet. Végül bele keverjük az étolajat. A masszát 3- felé vesszük és külön- külön megsütjük sütö papírral bélelt tepsiben. 180- fokon 10-15 perc alatt. Kiborítjuk a tepsiből, lehúzzuk róla a papírt és kihűtjük.
A krémhez a szoba hőmérsékletű margarint nagyon habosra keverjük a porcukorral 10-15 percen keresztül. Közben hozzáadjuk a rumaromát és az ételfestéket.
Összeállítás:
A piskóta lapokat egymás után töltjük a krémmel, kb olyan vastagon mint maga a lap. A tetejét vékonyan kenjük be a krémmel. Rózsaszín fondant készítünk az alap receptekben leírtak szerint. 4 mm vékonyra nyújtjuk és bevonjuk a sütemény tetejét. Pár órára hűtőbe tesszük, kockákra szeleteljük és apró fondant virágokkal díszítjük.