Tengerész piskóta

Hozzávalók:
- 6 tojás
- 15 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 1/2 cs. sütőpor
- 6 ek. víz
- 20 dkg babapiskóta
- 1/2 üv. rumaroma
- k/b 2dl fekete kávé
Krém:
- 1 cs. vaníliapuding
- 3 tojás sárgája
- 3 dl tej
- 20 dkg Rama
- 20 dkg porcukor
Máz:
- 3 tojásfehérje
- 21 dkg kristálycukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk és míg hűl elkészítjük a krémet.
A pudingot sűrű krémmé főzzük a tojássárgájával és a tejjel, a margarint habosra keverjük a porcukorral, és jól összedolgozzuk a kihűtött vanília krémmel.
A tojásfehérjét gőz fölött kemény habbá verjük a kristálycukorral.
Összeállítás: a piskótalapot megkenjük baracklekvárral, ráhelyezzük a rumos kávéba mártogatott babapiskótákat. Megkenjük a krémmel, melynek tetejére rásimítjuk a tojásfehérje habot. Tetejét még reszelt csokoládéval díszíthetjük. Szeletelés előtt pár órára hűtőbe tesszük.