Tiramisu
Hozzávalók
- 50 dkg babapiskóta
- 1.5 üveg mandula és rumaroma
- 50 dkg Mascarpone krémsajt
- 6 db tojás
- 4 kk. porcukor
- 6 ek. kristálycukor
- 2 cs vaníliaaroma,
- 4 dl hideg kávé
- 1.5 dkg zselatin por
- 1 dl víz
- 2 ek. keserű kakaópor
Elkészítés:
A babapiskóta felét egy tálba rétegezzük, ráöntjük a 4 kk. porcukorral és a rumaromával elkevert kávé felét, majd félretesszük.
A tojások sárgáját 3 ek. cukorral, 2 cs vaníliás cukorral a mandulaaromával és a krémsajttal kb. 10 percig habosra keverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a 3 ek. cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét.
A zselatint forró vízben feloldjuk, és ha langyosra hűlt a krémsajthoz adjuk. A krém felét a beáztatott babapiskótára kenjük, rátesszük, a piskóta másik felét, amit előzőleg a maradék kávéba mártogattunk.
Ezután a babapiskótára kenjük a krém másik felét, végül megszórjuk kakaóval.
A kész Tiramisut tálalás előtt 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük. Mivel nyers tojást tartalmaz ezért maximum 6-8 óráig tárolható.
? Fogyassza egészséggel!