Trüffel torta
Hozzávalók a tésztához:
- 9 tojás
- 16dkg kristálycukor
- 7dkg liszt
- 17dkg pörkölt darált dió, vagy mogyoró
- 8dkg olvasztott csokoládé
- 1/2cs sütőpor
Krém:
- 52dkg csokoládé
6.4dl tejszín
Trüffelgolyókhoz:
- 1/2dl tejszín
- 10dkg tortabevonó csokoládé
- csokoládédara
Elkészítése:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a kristálycukorral, majd ha jó habos, közé keverjük a tojások sárgáját és az olvasztott csokoládét. Hozzáadjuk a sütőporral és darált mogyoróval elkevert lisztet. 1180-fokos sütőben, zsírpapírral bélelt tortaformában 20-25 percig sütjük. Ha kihűlt a tortalap 3 lapba vágjuk. ( én a hozzávalókat harmadolva 3 lapba szoktam kisütni. Ekkor a lapokat 10-15 percig kell sütni.)
A krémhez a csokoládét és a tejszínt rotyogásig felforraljuk, majd jól lehűtjük. Habverővel habosra keverjük.
A trüffel golyókhoz a tejszínben a csokoládét szintén olvadásig kevergetjük és kihűtjük. Hideg vízbe mártott kézzel kis golyókat formázunk és csokidarába forgatjuk.
Összeállítás:
A lapokat megtöltjük a tejszínes csokoládékrémmel, úgy, hogy az oldalát és a tetejét is bevonjuk a tortánknak.Tetejét ízlés szerint díszítjük habzsákba tett krémmel, csokidarával esetleg a trüffel golyókkal. ( ez akár el is maradhat nélküle is elég csokoládés.)