Vajdasági sós
Hozzávalók
- 80dkg liszt
- 2dl étolaj
- 5dkg élesztő
- 1ek cukor
- 1/2l tej
( a tésztába nem kell só elegendő ami a töltelékben van )
Töltelék:
- 1 Rama
- 3 tojás sárgája
- 1ek sóEzeket az anyagokat, simára keverjük.
Elkészítés:
A lisztet egy tálba öntjük, a közepébe mélyedést készítve, beleöntjük az étolajat, és a kevés langyos cukros tejben felfuttatott élesztőt.
A többi langyos tejet apránként adagolva, lágy kelt tésztát gyúrunk.
Négy felé osztjuk, és külön-külön 2-3mm vastagra nyújtjuk a lapokat. A krémet szintén 4-részre osztjuk, és minden lapot egyenletesen megkenünk vele.
Felcsavarjuk mint a piskótatekercset, tetejét nyújtófa segítségével kissé lelapítjuk, megkenjük felvert tojással, melybe egy kevés pirospaprikát kevertünk.
Megszórjuk ízlés szerint reszelt sajttal, szezámmaggal vagy egész köménymaggal.
Háromszög alakban felvagdossuk,és sütőpapírral bélelt tepsiben,egymástól kb/ 2cm-es távolságra rakva 180-fokos sütőben 10-15 percig sütjük.
? Fogyassza egészséggel!
Így készül: