Vaníliás banános kocka
Hozzávalók:
- 4 tojásból kakaós piskótát sütünk az alapreceptekben leírt módon
Krém:
- 2cs vaníliás pudingpor
- 1cs vaníliás cukor
- 6dl tej
- 6ek kristálycukor
- 1.5g zselatin
- 3-4 banán
- 2dl tejszín
- 2-3ek cukor (ízlés szerint)
- 1dl vízzel összekevert 0.5dl citromlé
Elkészítése:
A krémhez sűrűre főzzük a pudingot a 6ek kristálycukorral és a 6dl tejjel. A zselatint feloldjuk 1dl langyos vízben. A tejszínt kemény habbá verjük a 2-3ek cukorral és a vaníliás cukorral, majd lassan hozzáadjuk a lehűtött zselatint, végül a langyosra hűlt pudingot.
Összeállítás:
A kihűlt piskótalap mind a négy széléből levágunk egy keskeny csíkot (kb 1-1cm-t ) és kezünkkel összemorzsoljuk. A piskótalapra rákenjük a krém felét, vastagon megrakjuk a felszeletelt, citromos vízbe áztatott,és lecsepegtetett banánszeletekkel, és rákenjük a maradék krémet. Tetejét megszórjuk a piskótamorzsával. Szeletelés előtt egy pár órára hűtőbe tesszük dermedni.