Vienetta
Tésztához:
- 3×3 tojásból piskótalapokat sütünk – alap receptek közt megtalálható a piskóta recept…
Krémhez:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 15 dkg tortabevonó
- 2 csomag tejszín ízű pudingpor
- 6 dl tej
Elkészítése:
Tészta: 3 tojást 3 evőkanál porcukorral
Mindezt még kétszer megismételjük. Így három piskótalapot kapunk, melyet kihűlés után kettévágunk – így 6 lapunk lesz.habosra verünk, hozzá adunk 3 evőkanál lisztet, 1 csomag sütőport és ezeket jól összekeverjük.
Krém: A margarint a porcukorral habosra keverjük, tejben megfőzzük a pudingport és ha kihűlt a kettőt összekeverjük.
A tortabevonót felolvasszuk.
Összeállítás:
Úgy osztjuk el a krémet, hogy 6 lapra elegendő legyen. Az első lapot megkenjük krémmel és csokit csorgatunk rá, majd rátesszük a következő lapot és addig folytatjuk míg a hozzávalók el nem fogynak. Tetejére szintén maradjon krém és csokoládé.
Hűtőbe pihentetjük, másnap szeleteljük.