Vörös bársony torta
Hozzávalók
Tészta:
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg liszt
- 2 ek kakaópor
- 1 kk vanília aroma
- 12 dkg Rama
- 2 db tojás
- 2,5 dl tejföl vagy natúr joghurt
- csipet só
- 2-4 ek piros ételfesték
- 1 kk 10%- os ételecet
- 1 cs sütőpor
- 1 kk szódabikarbóna
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 13 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 4 dl habtejszín
- 1 cs habfixáló
Díszítés:
Készen vásárolt vagy az alap receptjeim között megtalálható fehér színű nyújtható fondan.
Elkészítés:
A margarint habosra keverjük a porcukorral, vanília aromával. Egyesével hozzáadjuk az egész tojásokat és az ételfestéket.
A lisztet összekeverjük a sóval, sütőporral és a kakaóporral, majd együtt átszitáljuk. Hozzáadjuk az ecetet, melyben feloldottuk a szódabikarbónát, majd felváltva a tejfölt és az átszitált lisztet. Simára keverjük.
A masszát 3- felé vesszük és #80- fokos sütőben, sütőpapírral bélelt kerek tortaformában 10-15 percig sütjük egymás után.
A krémhez összekeverjük a mascarpónét a porcukorral és vaníliás cukorral. A tejszínt nem túl kemény habbá verjük a vaníliás cukorral és habfixálóval .
A mascarpónét a porcukorral habosra keverjük és apránként óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínt.
Összeállítás:
A kihűlt lapokat egymásra téve megkenjük a krémmel. A tetejét és oldalát is bekenjük a krémmel, hűtőben jól kihűtjük. A fondant 4 mm- esre nyújtjuk. Beburkoljuk vele a tortát és tetszés szerint díszítjük.