Csokis pillecukor
A forgatáshoz: 2 ek. keserű kakaópor, 1 ek. étkezési keményítő.
Mentás víz: egy bögre víz, fél bögrényi friss mentalevél. A friss mentát leöntjük egy bögre forró, vízzel, és egy éjszakát állni hagyjuk, másnap leszűrjük.(ezt a vizet használjuk mindenhol)
Csokoládés szirup: 1,5 ek. kakaópor, 1 kk. instant kávé, 3 dkg forró mentás víz, 4 dkg. akácméz.
Elektromos habverővel összekeverjük a kakaóport, az instant kávét, és a forró mentás vizet, majd az akácmézet.
Zselatinos víz: 6 dkg mentás víz, 2,5 tk. zselatinpor.
A mentás vízhez hozzákeverjük a zselatinport, és pár percig állni hagyjuk, hogy megpuhuljon.
Cukorszirup: 10 dkg cukor, 4 dkg akácméz, 1 ek. mentás víz, pici só, 1 kk. vanília kivonat.
A cukorsziruphoz összekeverjük a cukrot, a mézet, a sót és a mentás vizet, majd 120-fokig melegítjük.
A zselatinos vizet 30 másodpercig melegítjük, mikróban, majd a csokis sziruphoz öntjük.
Elektromos habverővel, alacsony fokozaton elkezdjük verni, és lassan vékony sugárban hozzá adjuk a forró cukorszirupot. Ezután közepes fokozaton 5 percig keverjük, majd, a legmagasabb fokozaton még 5 percig. A végén hozzáadjuk a vanília kivonatot.
A massza sötét barnáról világos barnára vált, és a térfogata a háromszorosára nőtt.
Folpackkal bélelt kocka alakú formába töltjük, és egy pár órát, hagyjuk dermedni.
Tetejét megszórjuk kakaóporral, kiborítjuk a formából, itt is megszórjuk kakaóporral, majd felkockázzuk, és az oldalát is meghempergetjük kakaóporral.
? Fogyassza egészséggel!