Fekete rózsa
Tésztához:
- 60 dkg liszt
- 10 dkg Rama
- 30 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1 csomag sütőpor
- Pici szódabikarbóna
Töltelékhez:
- 20 dkg darált mák
- 20 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 dl tej
- 1 csomag sütőpor
Krémhez:
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 1 liter tej
- 25 dkg Rama
- 25 dkg cukor
Elkészítése:
Tészta: kevés tejjel nyújtható tésztát készítünk. 6 részre osztjuk, 2 nagyobb legyen amit lapban sütünk meg tepsi hátán. A 4 kisebbet kinyújtjuk.
A töltelék összevalóit jól elkeverjük. a 4 lapot megtöltjük vele, és mint a beiglit feltekerjük és megsütjük. Nem kenünk a tetejére semmit.
Krém: A pudingot megfőzzük a tejben. Összekeverjük a cukrot a margarinnal és a már kihűlt pudinghoz keverjük.
Felét rákenjük az egyik lapra, ráhelyezzük a négy beiglit szorosan egymás mellé, majd a krém másik felét is rákenjük, végül az utóbbi tésztalap kerül rá, majd csokimázzal öntjük meg a tetejét.