Kandírozott narancsos kalács
Hozzávalók
- 60 dkg finom liszt
- 25 db szaharin
- 3 ek kristálycukor
- 5 dkg élesztő
- 1 dl étolaj
- 4 dl tej
- csipet só
- 1 marék apróra vágott kandírozott narancshéj, vagy bármilyen más kandírozott gyümölcs, akár vegyesen is.
Elkészítés:
A szaharint porrá törjük, összekeverjük a liszttel, cukorral, sóval, a kandírozott gyümölccsel, a kevés tejben felfuttatott élesztővel.
Majd hozzá adjuk az étolajat, és a többi tejjel lágy kelt tésztát gyúrunk. A tésztát ketté, vesszük, megformázzuk, úgy, hogy bele tudjuk tenni két olajjal kikent őzgerincformába.
Letakarva, 20 percet kelesztjük, majd 180-fokos sütőben 35-40 percig sütjük. A formából kiborítva, porcukorral meghintve tálaljuk.
? Fogyassza egészséggel!
Különféle formában készíthető: