Kelt szilvás lepény
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 6 dkg porcukor
- 15 dkg Rama
- 2.5 dkg élesztő
- 3 db tojássárgája
- 2.5 dl langyos tej
- 1 cs vaníliás cukor
- ½ citrom reszelt héja
- 1 mk. só
Tetejére:
- 80 dkg magozott szilva
- 12 dkg porcukor
- 1 mk. őrölt fahéj
Elkészítés:
Az élesztőt egy kevés tejjel, 1kk cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk belőle.
Meleg helyen 1 órát kelesztjük.
A szilvát összekeverjük a fahéjas porcukorral.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán 32-ször 35cm-es lappá nyújtjuk, majd a margarinnal kikent tepsibe tesszük és megszórjuk a cukros szilvaszemekkel. 190-fokos sütőben pirulásig sütjük. (kb. 20-perc)
? Fogyassza egészséggel!