Linzi szelet
Hozzávalók
- 40 dkg liszt
- 1/2 cs sütőpor
- 9 dkg dió
- 12 dkg porcukor
- 25 dkg Rama
- 2 késhegynyi őrölt fahéj
- 2 csipetnyi őrölt szegfűszeg
- 4 ek. tej
- 35 dkg gyümölcslekvár
- 1 tojás sárgája
- 1 ek. tej
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral együtt átszitáljuk. A diót finomra daráljuk. A liszthez hozzáadjuk a porcukrot a diót a forgácsokra vágott vajat a fahéjat szegfűszeget, a 4 ek tejet, majd gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrjuk.
Fóliába csomagolva 30 percet pihentetjük a hűtőben.
A tészta 2/3-át tepsi nagyságúra nyújtjuk kb. 23 x 28 cm-esre, majd kizsírozott tepsibe rakjuk, vastagon megkenjük a lekvárral.
A maradék tésztát szintén kinyújtjuk 5 mm-es csíkokra vágjuk, majd tálcára téve pár percre a fagyasztóba tesszük, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.
Ha egy kissé megdermedt a lekvárral megkent tészta tetejét berácsozzuk vele átlósan.
Tetejét megkenjük az 1 kanál tejjel elkevert tojássárgájával. A süteményt 180-fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt 4*4 cm-es kockákra vágjuk.
? Fogyassza egészséggel!