Málnás túrótorta
Hozzávalók
Tészta:
- 2 tojás
- 12 dkg kristálycukor
- 10 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
- 1 ek langyos víz
- 1 ek kakaópor
Krém:
- 0,5 kg túró
- 15 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 cs tejszín ízű pudingpor
- 3 dl tej
- 0,5 l tejszín
- 40 dkg málna
- 5 ek porcukor
- 3 tk zselatin
- 1 dl langyos víz
Teteje: 1 cs piros tortazselépor
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük a kristálycukorral. Hozzá adjuk a tojások sárgáját a vizet és a sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapírral bélelt kerek tortaformában, 180- fokos sütőben 10-15 percig sütjük.
A krémhez a tejben, csomómentesen elkeverjük a pudingport és a vaníliás cukrot is hozzáadva, állandó keverés mellett sűrűre főzzük.
A túrót a porcukorral és a citrom reszelt héjával összekeverjük. A tejszínt nem túl kemény habbá verjük.
A langyos vízben feloldjuk a zselatint, felforraljuk, majd langyosra visszahűtjük.
A málnát, ha mirelit kiolvasztjuk és lecsepegtetjük, majd 5 ek porcukorral pépesre turmixoljuk. Szitán átpaszírozzuk, hogy ne maradjanak benne magok. A túróhoz hozzá keverjük a kihűlt pudingot, majd óvatosan a felvert tejszínt és a zselatint. A masszát ketté vesszük és az egyik felébe belekeverjük a gyümölcspépet.
Összeállítás:
A piskótát beletesszük egy csatos tortaformába. A közepébe öntünk egy kevés málnás krémet, ennek a krémnek a közepébe sima fehér krémet. Majd ismét a málnás krém következik. Addig folytatjuk, míg az összes krém el nem fogy. Egy kissé az asztalhoz ütögetjük a tortaformát hogy a krém egyenletesen elterüljön.
Teteje: A csomagoláson leírtak szerint elkészítjük a tortazselét. Ha már kicsit dermedni kezd, a közepéből kiindulva a torta tetejére öntjük. Fogyasztás előtt pár órára hűtőbe tesszük.