Mexikói szelet
Hozzávalók:
50 dkg liszt- 1 cs. sütőpor
- 22 dkg Rama
- 15 dkg porcukor
- 2 db tojás sárgája
- ½, citrom reszelt héja
- 2 ek. tej
Töltelék: az egyik lap összetörve
- 2 dl tej
- 3 dkg porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 10 dkg Rama
- 1 rumaroma
- 2 ek. baracklekvár
- 4 ek. porcukor
- 2 ek. kakaópor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és három részre osztva 22-szer 32cm-es lapokat, nyújtunk, amiket tepsi hátán 180-fokos sütőben 10-12 perc alatt világosra sütünk. Egy lapot összetörünk, és meglocsoljuk a 3dkg porcukorral, és a vaníliás cukorral felforralt tejjel. A többi krémhez valót habosra keverjük és összeforgatjuk a megáztatott tésztával. Egy tálcán a két lap közé simítjuk a krémet, lefedjük egy másik egyenes tálcával, majd lesúlyozzuk és 5-6 órára, hűtőbe tesszük. Ha lehűlt recés késsel hosszúkás szeletekre vágjuk.