Pilóta keksz
Hozzávalók:
Kakaós tészta:
- 0.5 kg liszt
- 12.5 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 egész tojás
- 1.25 dl tej
- 1 dkg szalalkáli
- 2 ek. kakaó
Fehér tészta:
- 0.5 kg liszt
- 12.5 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 égész tojás
- 1.25 dl tej
- 1 dkg szalagória
Krém:
- 50 dkg cukor
- 3 ek. keserű kakaópor
- 8 ek. tej
- 15 dkg margarin
Elkészítés:
A margarint a porcukorral kakaóporral és a liszttel összemorzsoljuk, hozzáadjuk a langyos tejben feloldott szalagóriát,és a tojásokat . Sima egynemű tésztává gyúrjuk és egy fél napon át pihentetjük . A fehér tészta ugyan így készül, csak kakaópor nélkül. A tésztát 2mm vastagra kinyújtjuk, pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsiben 180-fokon 6-8 perc alatt megsütjük.
Krém:
A cukorból kakaóporból a tejjel szirupot főzünk, ha kihűlt belekeverjük a margarint és egy kissé felhabosítjuk.
Ha a kekszek kihűltek egy kakaósat és egy fehéret ezzel a krémmel összeragasztunk.