Pudingos gesztenyekocka
Hozzávalók
Tészta:
- 4 tojás
- 17 dkg kristálycukor
- 12 dkg liszt
- 1 ek kakaópor
- 1 cs sütőpor
- 3 ek langyos víz
Krém:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 7 dl tej
- 15 dkg Rama
- 20 dkg porcukor
- 35 dkg gesztenye massza
- ½ üv rumaroma
Tetejére:
- 1,5 dl tejszín
- 5 dkg gesztenye massza
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, hozzáadjuk a tojások sárgáját a vizet és a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. 180- fokos sütőben 20-25 percig sütjük.
A krémhez a tejben csomómentesen elkeverjük a pudingport és sűrűre főzzük. Fóliával letakarva kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a rumaromával. Hozzáadjuk a gesztenye masszát, majd a kihűlt pudingkrémet is hozzáadva jó habosra keverjük.
Összeállítás:
A piskóta lapot tálcára fektetjük, rákenjük a krémet és egyenletesen elsimítjuk a tetején. Pár órára hűtőbe tesszük, majd kockákra szeletelve, tetejére habbá vert tejszínből kis halmokat nyomunk és reszelt gesztenyemasszával díszítjük.